Bram Riemersma - Eigenaar SARDINE WINKEL
De SARDINE WINKEL 

ALS IK ZEG GENIETEN, WAAR DENKT U DAN AAN? 

Ik zie ik mezelf op een terras in Frankrijk in de zon, te genieten van een heerlijke wijn en te praten over eten waar ik een enorme passie voor heb. Hier zat ik dan ook 2 jaar geleden met mijn vader en op het moment dat ik mijn lunch bestelde wist ik nog niet dat deze lunch mijn leven zou veranderen. Ik dacht dat ik verse sardines besteld had en was dus echt verbaasd toen ik mijn gerecht geserveerd kreeg.

Een plankje, wat stokbrood, roomboter en een dicht blikje sardines…

Dit was de lekkerste lunch die ik ooit heb gehad!

Terug in Nederland ben ik er pas achter gekomen waarom wij deze heerlijke en gezonde delicatesse eigenlijk helemaal niet kennen. Het is vrij absurd… De Europese commissie heeft in 2000 bepaald dat er zeker 12 soorten vis verkocht mogen worden als sardines uit blik. Een haring, een sprot en zelfs een ansjovis. We worden met z’n allen in de supermarkt dus voor de gek gehouden! Vanuit dit probleem ben ik de SARDINE WINKEL gestart. Mijn zoektocht naar de beste sardine.

Bram Riemersma

MIJN AMBITIE IS OM EEN NIEUWE FOODTREND IN NEDERLAND TE CREËREN

Dit wil ik niet alleen omdat iedereen zou moeten proeven hoe lekker de echte sardines uit blik zijn, maar ook omdat het perfect past bij een gezonde levensstijl. Het voedingscentrum zegt minimaal één keer per week vette vis. En kijk is naar sardines. Boordevol omega-3, vitamine, mineralen en gezonde vetten.

Ondertussen werk ik samen met meer dan 30 restaurants en delicatessenwinkels over heel Nederland, België en West-Duitsland. Mijn assortiment is gegroeid van 5 naar meer dan 98 producten en wat begon als idee is uitgegroeid naar een echt bedrijf.

Sardines Millésimées 2017

EEN BEDRIJF MET EEN MISSIE 

Het imago van vis uit blik in Nederland verbeteren en mensen stimuleren om te kiezen voor producten die op een milieuvriendelijke wijze zijn gevangen.

SARDINE WINKEL
De TONIJNWINKEL
De MAKREELWINKEL
ANSJOVIS WINKEL

ONZE WINKELS

Wij importeren naast sardines ook makreel, tonijn en ansjovis. Bekijk alle producten in onze webshop. Wil je meer weten over het verhaal achter elke vis neem dan een kijkje op een van onze websites! 

SAXION ONDERNEMERSAWARD 2019

EEN SPANNEND MAAR LEERZAAM PROCES

In het voorjaar van 2019 heb ik meegedaan aan de Saxion Ondernemersaward. Een competitie waarin  Saxion-student ondernemers het tegen elkaar opnemen om ‘ondernemer van het jaar’ te worden. Ik schreef me in zonder verwachtingen en 4 weken later stond ik plots in de finale. Er was sterke concurrentie en helaas heb ik de hoofdprijs van €10.000,- niet mee naar huis mogen nemen.

Uiteraard was het een prachtig leerproces! Er werden workshops en coaching aangeboden door professionals die mij nieuwe inzichten gaven voor mijn bedrijf. Het heeft mij geholpen met de groei van de SARDINE WINKEL en een basis gelegd voor het afstudeerplan wat ik nu binnen mijn bedrijf aan het uitwerken ben.

Natuurlijk is het opzetten en runnen van een eigen onderneming ook een prachtig proces. Ik ben trots op mezelf dat ik van mijn passie mijn werk heb mogen maken. Het geeft mij voldoening als ik mensen blij kan maken met mijn producten en kan overtuigen om te kiezen voor milieuvriendelijk. Ik wil iedereen bedanken die mij de afgelopen twee jaar heeft geholpen. In het speciaal mijn familie die altijd klaarstaat waar nodig en Ludo Klink van STUDIO LUDO voor het ontwerpen van mijn logo’s.

Bedankt!

NEEM EEN KIJKJE IN DE WEBSHOP VAN DE SARDINE WINKEL!