Conserverie La Perle des Dieux

Conserverie La Perle des Dieux staat internationaal bekend om haar visconserven van wereldklasse! De fabriek is gevestigd langs de kust van de Atlantische Oceaan in Saint-Gilles-croix-de-Vie, Bretagne. Hier worden al vier generaties lang de lekkerste visconserven bereid op traditionele wijze. La Perle des Dieux betekent ‘parels van de goden’. Deze naam hebben ze te danken aan hun specialiteit. De sardines millésimé!

sardine vissers op een visserboot van Conserverie La Perle des Dieux

MILLÉSIMÉ, HET BESTE VAN LA PERLE DES DIEUX!

Conserverie La Perle des Dieux staat bekend om haar sardines die zijn bestempeld met de term ‘millésimé’. Deze term komt oorspronkelijk uit de Champagne en geeft het jaar van de oogst aan. Hierbij worden alleen de druiven van dat specifieke jaar gebruikt. De Champagne is hierdoor langer houdbaar, exclusiever en beter qua smaak. Dit geldt ook voor de sardines millésimé. Door de rijping in de olijfolie wordt de smaak meer delicaat en de textuur zachter.

Sardine blikjes Millésimé van Conserverie La Perle des Dieux

KUNSTWERKJES MET UNIEKE SMAKEN

De millésimé blikjes van La Perle des Dieux worden elk jaar ontworpen door twee Franse kunstenaressen. Elke jaargang heeft een unieke uitstraling en smaak. Niet elke sardine mag namelijk verkocht worden als millésimé. De sardines moeten hiervoor aan bepaalde specificaties voldoen. Zo moet het vetgehalte hoger zijn dan 12%. Ook de temperatuur en stromingen van de zee, het weer en de smaak van de olijfolie zijn bepalend voor een unieke smaak! La Perle des Dieux raadt het aan om minimaal 3 tot 4 jaar te wachten met het eten van de sardines millésimé. De sardines zijn dan optimaal gerijpt in de extra vierge olijfolie.

VIND ALLE PRODUCTEN VAN LA PERLE DES DIEUX IN ONZE WEBSHOP!