Conserverie Courtin

Conserverie Courtin is de oudste conservenfabriek van Concarneau en ligt in het zuiden van de regio Bretagne. De conservenfabriek is het historisch erfgoed van de stad en werd gebouwd in 1893. Tot op heden worden hier nog altijd de beste visconserven ter wereld bereid. Courtin heeft haar reputatie opgebouwd, dankzij haar sardines en sint-jakobsschelpen uit blik. Concarneau leeft al eeuwenlang van de visserij en is de derde vissershaven van Frankrijk.

Conserverie Courtin - Sardines millésimées

CONCARNEAU

Concarneau is een havenstad in Frankrijk. Het ligt aan de Atlantische kust en heeft een bekende vissershaven. Vanouds leeft Concarneau van de visserij. Dit is terug te zien in het vissersmuseum, dat in de hoofdstraat van de stad ligt. De sardinevangst wordt hier elk jaar op de één na laatste zondag van augustus met het Fêtes des Filets Bleus gevierd. Fêtes des Filets Bleus staat voor het blauw netten festival en refereert naar de blauwe netten waarmee de sardines worden gevangen.

Sardines Courtin Concarneau Bretagne Frankrijk conserven delicatesse gezond premium

EEN REPUTATIE

Conserverie Courtin werkt volgens een traditionele wijze, met een recept dat al 5 generaties lang wordt doorgegeven. De sardine was de eerste belangrijkste bron van het bedrijf en de stad. Samen met 30 andere conservenfabrikanten werkt Courtin mee aan de reputatie van de stad en de heerlijke sardines die hier vandaan komen. Het bedrijf blinkt uit in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er wordt tijdens het vissen en het verwerken van de visconserven rekening gehouden het milieu, de werknemers en de omgeving.

In ons assortiment vind je sardines, makreel, ansjovis en paté van Conserverie Courtin. De meeste sardines bestempeld met de term ‘millésimé’. Deze term komt oorspronkelijk uit de Champagne en geeft het jaar van de oogst aan. Hierbij worden alleen de druiven van dat specifieke jaar gebruikt. De Champagne is hierdoor langer houdbaar, exclusiever en beter qua smaak. Dit geldt ook voor de sardines millésimé. Door de rijping in de olijfolie wordt de smaak meer delicaat en de textuur zachter.

VIND ALLE PRODUCTEN VAN CONSERVERIE COURTIN IN ONZE WEBSHOP!