Loading...
LA BELLE-ILOISE2020-02-10T11:42:35+00:00
Conserverie La belle-iloise

La belle-iloise ligt in de buurt van de vissershaven in Quiberon. Dit was de eerste en ooit een van de grootste sardinehavens van Frankrijk. Al meer dan 3 generaties biedt La belle-iloise het allerbeste op het gebied van visconserven. Hierbij gebruiken ze alleen grondstoffen van de hoogste kwaliteit en bereiden ze hun producten volgens de lekkerste recepten.

Sardines Millésimées La belle-iloise

KWALITEIT SINDS HET BEGIN DER TIJDEN …

De sardine, is een mooie kleine vis die niet meer dan twintig centimeter lang is. Ze is gemakkelijk te herkennen aan haar dunne lijn, haar zilveren buik en haar blauwachtige rug. Het is een vis met delicaat en smakelijk vlees, gewaardeerd sinds het begin der tijden: vanaf de Oudheid waren de Romeinen dol op sardines en aten het zout, gekonfijt of gerookt.

De sardines van La belle-iloise worden nog steeds op een traditionele manier met de hand bewerkt. Een knowhow die stamt uit 1932. In verband met het respect voor deze delicatesse heeft het La belle-iloise de prioriteit om alleen verse sardines te verwerken. Dit is belangrijk omdat het delicate en fragiele vlees van de sardine geen bevriezing ondersteunt. Eenmaal bevroren, oxideert het en dit heeft invloed op de smaak van het product.

Sardines Millésimées La belle-iloise

PERSOONLIJK EN ORIGINEEL

Elk blikje is geïllustreerd met een grafische voorstelling van het recept of de geschiedenis ervan. Zo zijn de Saint-Georges Millésimées vernoemd naar de maker van het bedrijf. Het weerspiegelt de art deco-sfeer van die tijd. Door ze naast elkaar te plaatsen, creëren de blikjes een kleurrijk universum waarin elk zijn persoonlijkheid en originaliteit uitdrukt. Hiernaast kenmerkt La belle-iloise zich door haar creativiteit. Een upgrade van de sardine in tomaat, ontpopte zich tot de bestseller: La belle-iloise Pitomaïl (peper, knoflook, tomaat).