COURTIN2019-02-18T11:35:51+00:00

COURTIN

De conservenfabriek Courtin, is de oudste conservenfabriek van Concarneau en ligt ten zuiden van Bretagne. De conservenfabriek is het historisch erfgoed van de stad en werd gebouwd in 1893. Tot op heden worden hier nog altijd de beste visconserven ter wereld bereid. Courtin heeft haar reputatie opgebouwd, dankzij de sardines en sint-jakobsschelpen. Concarneau leeft al eeuwenlang van de visserij en is de derde vissershaven van Frankrijk.

SARDINES Conserverie Courtin Concarneau Bretagne Frankrijk Delicatesse vis uit blik kwaliteit
Sardines Courtin Concarneau Bretagne Frankrijk conserven delicatesse gezond premium

EEN REPUTATIE

Conserverie Courtin werkt volgens een traditionele wijze, met een recept dat al 5 generaties lang wordt doorgegeven. De sardine was de eerste belangrijkste bron van het bedrijf en de stad. Samen met 30 andere conservenfabrikanten werk Courtin mee aan de reputatie van de stad en de heerlijke sardines die hier vandaan komen. Het bedrijf blinkt uit in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er wordt tijdens het vissen en het verwerken van de sardines rekening gehouden het milieu, de werknemers en de omgeving.

CONCARNEAU

Concarneau is een havenstad in Frankrijk. Het ligt aan de Atlantische kust aan heeft een bekende vissershaven. Vanouds leeft Concarneau van de visserij. Dit is terug te zien in het vissersmuseum, dat in de hoofdstraat van de stad ligt. De sardinevangst wordt hier elk jaar op de één na laatste zondag van augustus met het Fêtes des Filets Bleus gevierd. Fêtes des Filets Bleus staat voor het blauw netten festival en refereert naar de blauwe netten waarmee de sardines worden gevangen.

Concarneau Bretagne Frankrijk Sardines Courtin Delicatesse Kwaliteit vis
SARDINE WINKEL conserven kwaliteit Frankrijk Spanje vis Uit blik Kwaliteit Gezond