Loading...
MERKEN2018-09-14T08:59:54+00:00

Het ontstaan van de visconserven

In 1784 bedacht de Parijse banketbakker, Nicolas Appert, een manier om voedsel langer houdbaar te houden. Na 18 jaar perfectioneert hij zijn mijn methode en opende hij de eerste conservenfabriek. Het voedsel werd bereid in flessen en potten, maar er lag geen patent op de techniek. Dit ontdekte Joseph Colin uit Nantes in 1810 ook, die geïnspireerd werd door het idee. Hij combineerde de Engelse uitvinding van het vervaardigen van blik met de methode van het inmaken van voedsel. Aangezien het idee is ontstaan in Nantes is het inblikken van sardines een “Bretonse” uitvinding.

De Atlantische oceaan speelde hierbij een belangrijke rol. De Vissers uit Bretagne kregen het druk met al die conservenfabrieken. In 1880 waren er meer dan 132 conservenfabrieken in de streek te vinden. Er ontstond een gigantische industrie rondom de sardine. Tegenwoordig worden de sardines uit Frankrijk en Spanje overal ter wereld gegeten. Op deze pagina leest u meer over het ontstaan van deze exclusieve merken, het respect voor de sardine en het verhaal achter elk product.

Het grootste assortiment sardines uit Frankrijk Spanje van Kwaliteit vis uit blik delicatesse gezond