GEBAKKEN SARDINES MET CHIMICHURRI
Totale bereidingstijd: 30 minuten | Porties: 2 personen | bijgerecht/tapas/snack
Chimmichurri is een saus of marinade die in de Argentijnse keuken gebruikt wordt bij gegrild vlees. Het is heerlijk bij bijvoorbeeld een picanha. Ga je binnenkort barbecueën? Maak dan wat extra! Het smaakt namelijk ook heerlijk bij vette vissoorten zoals sardines. Uiteraard hoef je niet per se te gaan barbecueën om deze lekkere chimmichurri te maken. Bak de sardines tot ze knapperig en geniet van een heerlijke snack. Bijvoorbeeld op een borrelplankje.
INGREDIËNTEN
- 1 theelepel knoflook poeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 fijngehakte rode peper
- 6 stengels fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel rode wijn azijn (naar smaak)
- 8 eetlepel extra vierge olijfolie (naar smaak)
Optioneel
- 1 citroen
- 1 krop romaine sla
BENODIGHEDEN
- Vijzel
- koksmes
- serveerplankje
- anti-aanbak pan
BEREIDING
Mise en place (voorbereiding)
- De rode peper fijn snijden
- De peterselie fijn snijden
- De rode ui fijn snijden
- Doe alle gedroogde kruiden, de azijn en de olijfolie in een vijzel en meng tot een gladde massa.
- Voeg nu de peterselie toe en ga door met mengen.
- Als laatste voeg je de peper en rode ui toe. Meng dit met een lepel voorzichtig door het mengsel.
- proef en voeg eventueel meer azijn of olie toe.
Bakken sardines
- maak voorzichtig het blikje sardines open en laat de olie uitlekken. Bewaar de olie. Hier ga je zo in bakken.
- Zet een anti aanbak pan aan op middelhoog vuur. voeg de olie toe.
- zodra de pan en olie heet zijn, leg je de sardines voorzichtig in de pan.
- Bak de sardines aan elke kant goudbruin. Beweeg de sardines tijdens het bakken niet te veel. Zo voorkom je dat ze uit elkaar vallen.
Afmaken
- Serveer de sardines op een plankje. Dit kan bijvoorbeeld op een bedje van fijngesneden romaine sla.
- Giet de chimichurri in een schaaltje en zet deze ook op het plankje.
- je kunt het geel afmaken met een partje citroen. Dit geeft wat frisheid aan de sardines.
Eet Smakelijk!
Geef een reactie