GEGRILDE PAPRIKA MET ANSJOVIS
Totale bereidingstijd: 45 minuten | Porties: 4 personen | lunch/diner
Het bewijs dat eten koken niet moeilijk hoeft te zijn! Serveer deze simpele salade als lunch of bijgerecht. Houd je niet zo van de zoute smaak van onze gepekelde ansjovis? Spoel de ansjovis dan voorzichtig af onder de koude kraan en leg ze daarna even in een bakje met koud water. ververs het water regelmatig.
Voor dit recept gebruik ik een Banyuls-azijn. Je kunt natuurlijk ook een andere rode wijn-azijn gebruiken. Met zo weinig ingrediënten is het wel van belang dat je olie en azijn van goede kwaliteit gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 2 blikjes Ortiz – ansjovisfilet op olijfolie
- 2 rode paprika’s
- 3 takjes peterselie
- 2 knoflooktenen
- 1 eetlepel rode wijnazijn (Bijvoorbeeld Banyuls-azijn)
- 5 eetlepels extra vierge olijfolie
- zout en peper naar smaak
BEREIDING
Mise en place
- Verwarm de grill van je oven voor op zo’n 200 graden.
- Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
- Snijd de paprika’s in kwarten en maak ze schoon (zaadlijsten en pitjes verwijderen).
- Leg de kwarten met de buitenkant naar boven op de bakplaat en grill de paprika’s ongeveer 15 minuten tot het vel gebobbeld is en donker wordt.
- Neem de paprika’s uit de oven en zet ze over in een mengkom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat ze ongeveer 10 minuten staan.
- Pluk ondertussen de blaadjes van de peterselie en snijdt deze fijn.
- Pel de knoflook en hak deze ook fijn.
- Klop de azijn met de olie tot een romige vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
- Haal voorzichtig het vel van de paprika’s af.
- Snijd de paprika in mooie dunne reepjes.
De salade afmaken
- Dresseer de gesneden paprika op een platte schaal of groot bord.
- Giet de vinaigrette eroverheen.
- Meng de peterselie en knoflook door elkaar en strooi het mengsel over de paprika.
- Verdeel nu de ansjovis over de salade.
Eet Smakelijk!
Geef een reactie