TORTELLONI MET SARDINES, VENKEL EN PIJNBOOMPITJES

Onze sardines op extra vierge olijfolie gaan perfect samen met de smaakvolle, knapperige venkel en de verse tortelloni. Venkel komt oorspronkelijk uit Italië en is geen alledaagse groente in Nederland. De venkelknol is fris en anijsachtig en dat maakt het gerecht ideaal voor een zonnige dag in de lente of zomer. De romige tortelloni brengt het gerecht perfect in evenwicht. Let bij het boodschappen doen op het verschil tussen ‘tortellini’ en ‘tortelloni’! Er is een verschil tussen deze twee pasta’s. Tortellini wordt voornamelijk gevuld met vlees. De pasta is kleiner en dat zorgt ervoor dat de smaak niet overheerst in het gerecht. Tortelloni wordt voornamelijk gevuld met groente, de pasta is groter en is lichter van smaak. Om de twee van elkaar te onderscheiden kun je denken aan “ini”, wat klein betekent en “oni”, wat groot betekent in het Italiaans. Dit gerecht kan zowel als lunch of als diner geserveerd worden.

Verse handgemaakte Tortelloni

INGREDIËNTEN

Lunch, 4 personen, 15 min. bereidingstijd

 • 50 gram pijnboompitten
 • 2 verse venkelknollen
 • 1 el olijfolie
 • 2 tenen knoflook
 • 500 gram verse tortelloni
 • 1 blikje La Perle des Dieux Coralie Joulin

BEREIDING

 1. Rooster de pijnboompitten ongeveer 3 minuten in een verhitte koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen op een bord.
 2. Haal ondertussen de sardines voorzichtig uit het blikje en leg deze op een bord. Zorg dat je de olijfolie in het blikje bewaart! De sardines kun je eventueel even afdekken.
 3. Begin met het voorbereiden van de venkel. Was de venkel onder koud stromend water. Verwijder de groene stelen en de onderkant van de venkelknollen. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd deze in repen.
 4. Verhit de olie uit het blikje in een koekenpan (voeg eventueel zelf een lepel olie toe) en bak de venkel 10 minuten op laag vuur. Pers de knoflook boven de venkel en bak deze de laatste 2 minuten mee. Gebruik een snufje zout en peper naar voorkeur om het op smaak te brengen.
 5. Kook ondertussen de tortelloni al dente. Volg hierbij de instructies op de verpakking.
 6. Giet de pasta af en verdeel deze samen met de venkel, pijnboompitten en sardines over de borden.

Eet smakelijk!

Tip: Bewaar het groene loof voor de garnering en om extra smaak te geven aan je maaltijd.

La Perle des Dieux - Coralie Joulin Millesimées 2017

AL ONZE SARDINES ZIJN VERKRIJGBAAR IN ONZE WEBSHOP!